Aateltiin kyhätä tässä jalkoja parannellessa kasaan pieni postaus, joka käsittelee erilaisia rasvasia ja vähän enemmän rasvasia herkkuja, joita on tullu mässyteltyä reissun aikana.
Mitään TOP - listoja ei saatu yhteisymmärryksessä aikaseks, koska kullakin on eriävät suosikit.
Kaakkois-Aasian hintatasosta johtuen, on tullut ahmittua mitä herkullisimpia ruokia ja hörittyä runsain mitoin nestemäisiä timantteja. On ollut mielenkiintoista huomata, kuinka ruuan maku ja tulisuus muuttuu, paikasta toiseen matkatessa.
Näyttävimmän ravintolan valitseminen ei aina, jos koskaan, ole se oikea ratkaisu, mikäli halajaa aitoa paikallista safkailuelämystä. Esimerkkinä Bangkok tuhansine katukojuineen, jotka kokkailevat toinen toistaan herkullisimpia annoksia ja todella hyvään hintaan. Puitteet ovat hyvin vaatimattomat, mutta kauppa käy. Oma herkkuni, paistetut munanuudelit rapsakoilla possun paloilla ja vegeillä, irtoaa 1,50 € hintaan ja täyttää jopa minun pötsini.
Halpa hinta, tuoreet matskut ja herkullinen maku. Toimiva kuvaus suureen osaan paikallis sapuskoista. Esimerkkeinä vois heitellä pad thaita, fried rice with x, amok-kala, spring rollit jne jne.. näitä ptää suomessa kyl koittaa kokkailla ite. Välistä ainaiseen riisiin kyllästyy. Siinä kohtaa maistuu perus länkkäriruuat makoisilta. (Paras pitsa löytyy Phomn Pehnistä ja burgeri Koh Jumilta.)
Ja juomapuolesta sen verran, että kahvin suurkuluttajana on välillä ollu mahdoton saada kunnon aamukahveita mistään. Indonesia ja Vietnam olivat poikkeuksia, missä kahvi oikeasti oli hyvää ja jopa parempaa mitä Suomessa on tottunut litkimään. Vietnamissa paikalliset joivat kahvinsa yleensä jäiden kanssa, joka tuntui vähän oudolta, mutta maistettuamme toimi oikein hyvin kuumana "talvipäivänä".
Erityismaininnan ansaitsee vielä yksi ruoka / ravintolakonsepti, jonka henkilökohtaisesti haluaisin myös Suomeen on korealainen barbeque. Ei ole Kaakkois-Aasialaista, mutta kyseisiä rafloja on täälä laajalti tarjolla. Lihalavetti valitaan listasta, jonka jälkeen pöytään tuodaan lihojen lisäksi kaikkea pientä lisuketta ja lopulta itse grilli, jolla grillauksen saa hoitaa itse ja samalla jutustella frendien kanssa. Loistava tapa aloittaa esimerkiksi yhteinen baari/klubi ilta. Taitaa tosin paloturvallisuuslaki estää tällaisen hienouden Suomessa. Saattais jämsäläinen Tero polttaa vaikka ittensä tai koko raflan. Sääli sinänsä.
Toinen juttu on tuo alkoholilainsäädäntö Suomessa. Kaikki "osta kaksi, saat neljä" happy hourit, kuuden litran oluttornit omalla hanalla, viskiämpärit ja monet muut hienoudet ovat täysin mahdottomia, koska ainoastaan YKSI juoma kerrallaan lapsukaiset. Ja joku kehtaa vielä väittää, että suomalaiset juo paljon. Eihän siihen ole kellään varaa Suomen ravintola hinnoilla. Pitäisi Räsästen ja kumppaneiden lähteä Mr. Moonin ja muiden korealaisten kanssa istuun iltaa niin näkis mitä se viinan juominen oikeasti tarkottaa.
Sellattia, isketään tähän vielä kuvasarja eri mätöistä matkan varrelta. Kuvat on ihan random järjestyksessä ja paskan softan takia en voi laittaa kuvatekstejä, joten joudutte arvaan mitä missäkin kuvassa on. Barracudan spottaamisesta saa lisäpisteitä.
- Donnie
Vähemmästäkin tulee nälkä ja jano kun tämmöisiä kattelee ...
VastaaPoistaAnd it was mm mm GOOD!
VastaaPoista